Over BTG Phoenix

Belseels Theatergezelschap Phoenix” werd opgericht in 1982 door vrienden die reeds enkele jaren de ervaring in en de liefde voor amateurtoneel deelden.

Al meer dan 25 jaar hebben enthousiaste mensen geprobeerd om het publiek te entertainen, te amuseren, te emotioneren, maar vooral ook zichzelf op een interessante manier te vermaken én te ontplooien …en dit ook uit te stralen.

Wie herinnert zich nog de start, 25 jaar geleden…zonder middelen, onzeker, maar met zeer veel gedrevenheid, die ook nu nog onontbeerlijk is.

En we hadden succes, van meet af aan.

Hoogdagen, waarbij we bijna half Belsele op de been kregen en de “Zaal Van Remoortel” vulden met 600 mensen, met in de zaal een geur van hotdogs en drank, waardoor onze voorstellingen iets weg hadden van een Vlaamse Kermis.

We brachten kluchten, komedies, weinig drama, maar vooral volkse stukken waarin we ons o zo thuis voelen.

Ons hoofddoel was en is nog steeds : “goed toneel” brengen, afgewerkte producties qua spel en enscenering.

En we evolueerden, op al deze vlakken, naar iets meer geëngageerd toneel, naar stukken met meer diepgang en af en toe een boodschap, naar meer technische precisie, vindingrijke decors, en dit in een meer geschikte locatie : “De Klavers” en zelfs “Het Museumtheater”.

En het publiek bleef…

Natuurlijk waren er ook mindere periodes, mindere prestaties, minder goeie stukken… mensen gingen…anderen kwamen… , maar door positivisme bleef de groep “Phoenix” overeind.

Misschien is dit wel de essentie, de grondslag van ons succes: “het groepsgebeuren”.

BTG Phoenix is dan ook terecht fier om elk jaar opnieuw weer op te staan met een nieuwe productie, zoals de feniks, die ook steeds weer uit zijn eigen as herrijst.

…En dankzij de 30 enthousiaste leden en het 800-koppige publiek blijft Phoenix -hopelijk nog lang- een hoogvlieger!